Reparation af strengeinstrumenter

båndslibning reitz guitars

Mange af de instrumenter der kommer ind, skal vedligeholdes, f.eks. med nye bånd, slibning af gamle bånd, justering, udskiftning af saddel, elektronik og lignende.
Andre skal repareres pga revner, løse spanter, lakskader, knækket hoved, problemer med halsvinkel, løse stole mm.

Sommetider drejer det sig om hel eller delvis restaurering, neck reset, omlakering og andre større modifikationer.
I nogle tilfælde skal reparationerne blot laves så instrumentet holder og kan spilles på, i andre tilfælde skal de laves så tæt på usynligt/oprindeligt som muligt. Det er i sidste ende et spørgsmål om, hvad man vil ofre; er det et dyrt instrument, har det stor affektionsværdi, spørgsmål om gensalgsværdi og hvordan man i det hele taget ser sit instrument.
Disse ting drøftes, når jeg giver en pris.
I menuen til venstre finder du beskrivelser af de mest almindelige opgaver, nogle har fast pris, andre laves på timeløn, forud aftalt tilbud eller overslag.

Som regel kan jeg nå at lave de reparationer der kommer ind i løbet af en uge, men nogle ting som f.eks. lakreparationer kan strække sig over flere uger.
Hvis du kommer langvejs fra, kan du booke tid, så du kommer om morgenen, afleverer instrumentet, og henter det igen inden lukketid. Altså forudsat at reparationen kan laves inden for dette tidsrum. Det kan f.eks. en båndslibning, men ikke en ombånding. Jeg foretrækker at man kører en tur eller lignende imens, da jeg arbejder bedst i fred og ro.